MARILAH BESEDEQAH SEBELUM TERLAMBAT

"Dan infakkanlah sebahagian dari apa yang telah kami berikan kepadamu sebelum kematian datang kepada salah seorang di antara kamu; lalu dia berkata (menyesal), Wahai Tuhanku, sekiranya Engkau berkenan menunda (kematian)kedatangan ajal matiku sedikit waktu lagi, maka aku dapat bersedeqah dan aku akan termasuk orang - orang yang soleh" (Surah Al Munafiqun:10)

INGIN MENYUMBANG

Ingin menyumbang moga menjadi bekal di akhirat,
BIMB, BAITUL HUSNA BUKIT SEKILAU 06082010001642.

Moga Allah memberi lebih keberkatan kepada rezeki dan hidup kita.

ALAMAT :ANJUNG SEKILAU, JALAN BUKIT SEKILAU 2, 25200 KUANTAN, PAHANG DARUL MAKMUR.

SILA HUBUNGI TALIAN 016-2327061 ATAU 014-6080510 ATAU 016-9332779

Saturday, February 20, 2010

APA ERTI SAYA MENGANUT ISLAM?

A) Mestilah Islam di sudut Aqidah

Hanya Islam sahaja yg meletakkan sifat Tuhan pada tempatnya. Tidak mereka-reka sebarang ideologi ataupun fahaman tentang Tuhan.Dalam ilmu tauhid Islam, Allah adalah Tuhan Sekalian Alam yang memiliki segala-segala di atas dunia dan alam lainnya. Aqidah merupakan persoalan yang amat penting dalam kehidupan setiap insan. Mereka yang songsang dalam beraqidah, akan menghadapi kesukaran di akhirat kelak. Mudah-mudahan kita terpelihara daripada aqidah yg songsang.

Disini suka untuk saya kongsikan dengan para pengunjung blog ini tentang persoalan aqidah seorang Muslim. Terdapat 19 perkara yang perlu diperhatikan dan direnungi sedalam-dalamnya. 19 perkara tersebut ialah ;

1) Mengimani & menyakini bahawa ALLAH adaah pencipta alam ini yang memiliki segala kebijaksanaan serta Maha mengetahui. Segala keindahan yang kita lihat disekeliling kita ini adalah bukti daripada penciptaan Allah Ta'ala. Firman Allah ;

" Sekiranya ada di langit dan dibumi tuhan-tuhan selain ALLAH tentulah keduanya itu telah rosak binasa, maka Maha Suci ALLAH yang mempunyai arasy daripada apa yg mereka sifatkan". ( Al-Anbiyaa': 22)

bersambung

No comments:

Post a Comment