MARILAH BESEDEQAH SEBELUM TERLAMBAT

"Dan infakkanlah sebahagian dari apa yang telah kami berikan kepadamu sebelum kematian datang kepada salah seorang di antara kamu; lalu dia berkata (menyesal), Wahai Tuhanku, sekiranya Engkau berkenan menunda (kematian)kedatangan ajal matiku sedikit waktu lagi, maka aku dapat bersedeqah dan aku akan termasuk orang - orang yang soleh" (Surah Al Munafiqun:10)

INGIN MENYUMBANG

Ingin menyumbang moga menjadi bekal di akhirat,
BIMB, BAITUL HUSNA BUKIT SEKILAU 06082010001642.

Moga Allah memberi lebih keberkatan kepada rezeki dan hidup kita.

ALAMAT :ANJUNG SEKILAU, JALAN BUKIT SEKILAU 2, 25200 KUANTAN, PAHANG DARUL MAKMUR.

SILA HUBUNGI TALIAN 016-2327061 ATAU 014-6080510 ATAU 016-9332779

Monday, March 29, 2010

MULUT TEMPAYAN MAMPU DITUTUP, MULUT MANUSIA?

Tengahari, ada guru yang datang melawat Baitul Husna. Terperanjat kerana sang guru sedih kerana mendengar pelbagai cerita yang kurang enak didengar. Setelah beliau melihat sendiri Baitul Husna, beliau mengakui itu hanya fitnah mainan manusia. Kesal beliau mendengar berita begitu.
Fitnah lahir dari lidah yang tidak bertulang. Kata bidalan orang dulu, Mulut tempayan mampu ditutup, mulut manusia .........Jadi janganlah hairan dan kecewa dengan kata - kata yang lahir dari lidah tak bertulang. Sikap semulajadi manusia akan mengkritik apa sahaja, menunjuk kepandaian diri. Yang penting bagi kami di Baitul Husna, memberi yang terbaik untuk anak - anak yang ada.Itulah keutamaannya. Bukan bertikam lidah nak menunjuk siapa yang lebih pandai.
Kami di sini sentiasa berdoa moga Allah terus memberikan kekuatan dan keyakinan yang teguh dalam membela insan lain.

No comments:

Post a Comment