MARILAH BESEDEQAH SEBELUM TERLAMBAT

"Dan infakkanlah sebahagian dari apa yang telah kami berikan kepadamu sebelum kematian datang kepada salah seorang di antara kamu; lalu dia berkata (menyesal), Wahai Tuhanku, sekiranya Engkau berkenan menunda (kematian)kedatangan ajal matiku sedikit waktu lagi, maka aku dapat bersedeqah dan aku akan termasuk orang - orang yang soleh" (Surah Al Munafiqun:10)

INGIN MENYUMBANG

Ingin menyumbang moga menjadi bekal di akhirat,
BIMB, BAITUL HUSNA BUKIT SEKILAU 06082010001642.

Moga Allah memberi lebih keberkatan kepada rezeki dan hidup kita.

ALAMAT :ANJUNG SEKILAU, JALAN BUKIT SEKILAU 2, 25200 KUANTAN, PAHANG DARUL MAKMUR.

SILA HUBUNGI TALIAN 016-2327061 ATAU 014-6080510 ATAU 016-9332779

Saturday, July 31, 2010

Ke Masjid Saidina Ali Abi Talib (SAAT)

Semalam kesemua anak-anak Baitul Husna dikehendaki ke Masjid SAAT untuk solat magrib berjemaah. Mulai minggu ini juga, setiap hari Sabtu & Ahad anak-anak ini akan berjemaah di masjid dan mendengar kuliah subuh. Ini adalah proses tarbiyah yang perlu dilalui oleh anak-anak Baitul Husna. Mudah-mudahan dengan mendekati rumah Allah hati mereka akan mudah dan cenderung kepada perkara kebaikkan.

Ini adalah antara misi kami di Baitul Husna agar melahirkan anak-anak yang bertaqwa kepada Allah Ta'ala dengan kefahaman yang jelas dan bukan dengan cara terpaksa. Kita mahukan agar mereka kekal menjadi insan yang solehah ketika berada bersama Baitul Husna dan ketika mereka dewasa kelak.

Amat mencabar memelihara 10 orang anak perempuan ini. Walau apapun ini adalah cabaran buat kami semua agar mereka berjaya di dunia dan akhirat.

No comments:

Post a Comment